top of page

Sevgi Sevgiye Meyillidir

Günümüzün oldukça popüler kavramlarından biri olan çekim yasasını konuşalım.


Çekim yasası konsepti ilginlik yasasından türemiştir. Yüzyıllar önce Platon; "Sevgi sevgiye meyillidir." diyerek ilginlik yasasını temellendirmiştir. 20. yüzyılın ortalarında sosyal bilimciler bu yasaya dayanarak "Benzer benzeri çeker." prensibini ortaya koymuşlardır. Bu prensibe göre insanlar benzer yaş, eğitim, sosyoekonomik düzeyine göre birbirlerine ilgi duyarlar.





Günümüzde birçok insan sevgisizlikten, romantik ilişki kuramamaktan, hayallerindeki aşkı

yaşayamamaktan yakınıyor. Peki Platon'un "Sevgi sevgiye meyillidir." prensibiyle hayatımıza sevgiyi, aşkı çekebilmek nasıl mümkün olur? Bunu konuşalım hadi.


İçimizde ne kadar sevgi taşıyoruz?


  1. Yaşananlara yargısız alandan, bir gözlemci olarak bakabiliyor musunuz? Eğer hayatınızda diğerlerine karşı çok fazla eleştirel bir yaklaşımınız varsa ,hatalara toleransınız düşükse, dedikodu yapıyorsanız... Aynı zamanda kendinize karşı da şefkatten uzak, acımasız ,eleştirel, anlayışsız davranıyorsunuz. Hermetik Yasalarda geçtiği gibi "İçerde ne varsa dışarıda o vardır." 


  2. Empati yapıyor musunuz? Diğerlerinin acısını hissedebiliyor musunuz? Diğer insanlara, hayvanlara, doğaya karşı ne kadar duyarlısınız? Bağış , sosyal sorumluluk projeleri, yardımlaşma,

    hayvan hakları ne kadar gündeminizde?


  1. İnsanlarla olan iletişiminizde nazik misiniz, kalp kırmamaya dikkat ediyor musunuz?


  2. Sevdiklerinize sevgiyi yansıtıyor musunuz? Sözlerinizle, değer vererek, destek olarak...


  3. Yaratıcıya olan sevginizi ifade ediyor musunuz? Şükrederek, onu anarak, inancınıza göre meditsayon, ibadet, dua ederek...




Sevgi isteyen önce kendini sevgiyle donatmalı...


İlişkiler konusunda koçluk desteği için bana ulaşabilirsiniz.


Kaynakça:

Işık Kızıltuğ Eğitimlerinden de bilgiler içermektedir.



 
 
 

Comments


bottom of page